English 🇬🇧
Kundvagn

Hur det fungerar

Om du någonsin har lagt märke till hur livfulla och friska dina växter och trädgårdar ser ut efter ett åskväder, beror det på den elektriska laddningen i regnvattnet. Plantsurge utnyttjar magneternas kraft för att ge en liknande effekt på dina växter, effekter som bevisats av oberoende växtförsök, observationer av kommersiella odlare, professionella trädgårdsmästare och hobbyväxtentusiaster.

Professor Coey från Dublin University, vars forskningsområde omfattar magneto-elektrokemi och magneto-biologi, har genomfört omfattande studier som visar att när hårt vatten rinner över statiska magnetfält, ökar den magnetiska laddningen förhållandet mellan aragonit och kalcit.

Dessa två föreningar utgör kalciumavlagringarna i hårt vatten. Kalcit gör att kalkavlagringar fastnar på ytor medan aragonit är mindre benägen att bilda kalkavlagringar och följer med vattnet.

Många trädgårdsmästare anser att kalkavlagringar har en negativ inverkan på växternas förmåga att ta upp näringsämnen.

Fördelarna med en magnetisk kalklösare är att, till skillnad från traditionella metoder, det inte tillförs kemikalier (natrium eller hartser) till vattnet, nyttiga mineraler avlägsnas inte och vattnets pH-värde förblir oförändrat. Dessutom, även om vattnet redan är mjukt, skapar Plantsurge ett magnetfält som efterliknar effekterna åskväder har på nederbörd i form av minskning av ytspänningen och en ökning av viskositeten hos det behandlade vattnet.

Många trädgårdsintresserade har säkert lagt märke till hur trädgården ser frodigare ut efter ett åskväder. Plantsurge-behandlat vatten förbättrar hydreringen och upptaget av mineraler från jorden till rotsystemet. Som ett resultat av detta ökar Plantsurge också effektiviteten hos jordförbättringsmedel som gödning och komposter.

Plantsurge har designats i Storbritannien av Gavin Reay, den kreativa boffin- och industridesignern med sitt eget företag Industrial Design Innovators.

Plantsurge utnyttjar magneternas kraft för att ge en liknande effekt på växterna, effekter som bevisats genom oberoende växtförsök, observationer av kommersiella odlare såväl som professionella trädgårdsmästare och hobbyväxtentusiaster.

Hur kommer det sig att Plantsurge ger så mycket starkare och friskare växtlighet än både kranvatten och uppsamlat regnvatten? Det ärliga svaret är att det inte finns någon allmän enighet bland vattenforskare om detta, men den överlägset mest troliga och starkt marknadsförda teorin är att det beror på vattenmolekylernas klusterstorlek.

Plantsurge använder en specialkonfigurerad uppsättning av fyra magneter med en specifik gaussstyrka som, när de fästs på ett vattenrör eller slang med vatten i rörelse, skapar ett starkt magnetfält. Detta magnetfält minskar vattenmolekylernas klusterstorlek, vilket möjliggör effektivare absorption i växtens rotsystem. Resultatet är bättre hydrering (med vattenbesparande fördelar) och effektivare näringsupptag, vilket ger friska, livfulla växter - precis som åskregn.


Montering

Plantsurge monteras enkelt på vattenslang, rör, kran eller vattenkanna och kan, vid behov, lika enkelt flyttas. Det medföljer fyra skruvar att fästa den med om man så vill, men magneterna är starka nog att hålla den på plats. Magneterna måste inte gå ihop mot varandra för att fungera. Inga rör behöber kapas, ingen elförsörjning krävs, inga korrosiva salter tillförs vattensystemet och det är heller inga löpande kostnader eller underhåll. Vi tillverkar även en större enhet för slang/rör över 20 mm.

Många köper två eller tre enheter så de enkelt kan använda Plantsurge för att vattna både inne- och uteväxter. I vattenkanna eller håller magnetiseringen i 2-3 dagar.

OBS! Fungerar bäst på plast, stål och järn då koppar inte håller magnetiseringen.