English 🇬🇧
Kundvagn

Vanliga frågor

Levererar ni till övriga Norden?

Ja, förutom Sverige levererar vi även till Norge, Danmark och Finland.

Hur kommer det sig att Plantsurge är en så effektiv kalklösare?

Plantsurge använder magneter istället för kemikalier (hartser och natrium) för att stoppa kalkavlagringar: Magnetfälten i det rinnande hårda vattnet ändrar mineralsalternas struktur och förhindrar att de fastnar i rören och blir till hårda avlagringar. Det tar inte bort de nyttiga mineralerna, näringsämnena eller ändrar vattnets pH-värde.

På vilken storlek av slang passar en vanlig Plantsurge?

Den passar till trädgårdsslang från 12,5 mm till 20 mm. De båda halvorna behöver inte passa perfekt ihop för att fungera; den magnetiska kraften är tillräckligt stark för att behandla vattnet.

Vad händer om den vanliga Plantsurge sitter löst på slangen/röret?

Vi har inkluderat 4 Philips-skruvar i förpackningen som passar i hålen på Plantsurge. Allt du behöver göra är att använda dessa för att säkra produkten.

Vad kan jag göra om min slang/rör är för stort för att passa den vanliga Plantsurge?

Plantsurge XL passar slangar och rör från 20 mm ända upp till 50 mm.

Kan jag montera Plantsurge på regnvattentunnan/vattenbehållaren?

Ja, du kan montera Plantsurge på en regnvattentunna om den har en kran eller liknande som du kan fästa enheten på. Du kan också fästa Plantsurge på pipen på en vattenkanna.

Behöver jag lägre flöde för att behandla vattnet?

Nej, det behövs ingen särskild , men vi tror att ju långsammare flödet är desto effektivare är den magnetiska effekten på vattnet. De fyra kraftfulla magneterna är dock utformade för att behandla vatten med ett snabbt flöde som tex från kökskranen.

Är Plantsurge lätt att installera?

Ja, det tar mindre än 10 sekunder att montera. Du separerar helt enkelt de två delarna av enheten, placerar den ena delen under slangen/röret och placerar den andra delen ovanpå och ser till att slangem/röret är placerat mellan de båda delarna. Magneterna är starka och kommer att hålla enheten på plats.

Hur länge förblir vattnet magnetiserat i en vattenkanna eller vattenbehållare?

Vanligtvis två till tre dagar.

Hur säkra är magnetfälten som kommer från Plantsurge?

Plantsurge är säker att använda. Vi rekommenderar dock att du inte gnuggar eller placerar dina kreditkort mot några magneter av något slag eftersom de kan avaktivera dem. Vi rekommenderar också att alla som har pacemaker undviker att placera magneter nära hjärtat.

Behöver jag köpa batterier eller använda el för att ladda Plantsurge?

Nej, Plantsurge kräver ingen ström, magneterna håller en livstid och behöver aldrig laddas. Plantsurge kräver inget underhåll och ingen service. Du kan klämma fast den på ditt rör och inte tänka mer på den.

Kan jag ha Plantsurge ute året runt?

Ja, Plantsurge är helt väder- och rostbeständig och kan sitta på plats ute året runt.

Hur mycket återvunnen plast från havet finns i Plantsurge enheten?

Plantsurge är tillverkad av minst 34 % havsplast.

Finns det möjlighet att tillverka Plantsurge av 100 % havsplast?

Ja, vi kan tillverka Plantsurge av 100 % havsplast, men den nuvarande formen för Plantsurge är utformad för att produkten ska ha elastomeregenskaper, vilket gör det enklare att passa på rör och ger produkten en mjukare estetik. Vi har för avsikt att tillverka nästa generations Plantsurge med 100% havsplast, men för att kunna göra detta måste vi designa en ny form.

Ska jag sätta den röda änden nedåt eller uppåt när jag monterar Plantsurge?

Den är mest effektiv om man har alla fyra röda fyrkanter tillsammans när du klämmer fast den på din slang eller rör. Det spelar ingen roll i vilken ände du placerar de röda rutorna.

Hur långt kan vattnet färdas när det passerat genom magneten?

När ditt vatten har behandlats av Plantsurge förblir det magnetiserat i upp till 100 timmar. Vattnet kan färdas hur långt som helst och förblir magnetiskt laddat hela tiden.

Kommer den fortsätta att fungera?

Så länge Plantsurge sitter på slangen eller röret kommer den att fungera och magnetiserar allt ditt vatten.